Targi na Zawiszy: gorące gary, pełne talerze, piękne zapachy. Nic tylko jeść!

2020-10-03, 15:16  Monika Siwak/Redakcja
Do niedzieli (04.10.) w kompleksie Zawiszy Bydgoszcz trwa Festiwal Wege, czyli prezentacja kuchni, odzieży i kosmetyków przyjaznych przyrodzie, człowiekowi./fot. materiały organizatorów

Do niedzieli (04.10.) w kompleksie Zawiszy Bydgoszcz trwa Festiwal Wege, czyli prezentacja kuchni, odzieży i kosmetyków przyjaznych przyrodzie, człowiekowi./fot. materiały organizatorów

30 restauratorów i kulinarnych blogerów prezentuje swoje potrawy na Targach Wegańskich i Wegetariańskich w Bydgoszczy. W hali tenisowej na Zawiszy można spróbować smaków z całego świata.

Do skosztowania dan kuchni bazującej przede wszystkim na warzywach, której menu jest przebogate, zachęca Mariusz Kaczmarczyk, koordynator projektu.

- Kuchnia perska, turecka, gruzińska, hinduska, hiszpańska, koreańska, wietnamska no i polską. Ja na przykład lubię kuchnię gruzińską, polecam ich chaczapuri, pieczywo ze szpinakiem, ale można tu dostać wszystko, co nas interesuje, dlatego ludzie, którzy raz u nas byli, wracają. Po to są te targi, by pytać wystawców skąd zdobywają produkty, jak przygotowują dania, jak gotują...

Na bydgoskich targach można dostać na ogół niedostępne w sklepach przyprawy i słodycze. Są też kosmetyki nietestowane na zwierzętach, ubrania uszyte bez użycia skór zwierzęcych i futra.

Targi wegańskie i wegetariańskie na Zawiszy trwają w sobotę (03.10.) , do godz. 20.00 a w niedzielę (04.10.) od 12.00 do 18.00.

Mówi Mariusz Kaczmarczyk

Rodzina

Alergia na mleko, jaja czy orzechy Rodzice z dziećmi mogą zgłaszać się na badania

Alergia na mleko, jaja czy orzechy? Rodzice z dziećmi mogą zgłaszać się na badania

2024-07-15, 16:11
Nie ma wakacji bez aplikacji W naszym konkursie rozbijamy bank z radiowymi głośnikami

Nie ma wakacji bez aplikacji! W naszym konkursie rozbijamy bank z radiowymi głośnikami

2024-07-15, 13:11
Kupowali, sprzedawali, szukali okazji i podbijali ceny. Warsztaty dla młodych w Młynach Rothera

Kupowali, sprzedawali, szukali okazji i podbijali ceny. Warsztaty dla młodych w Młynach Rothera

2024-07-14, 20:54
Regionalne przysmaki i folklor na Jarmarku Biskupim. Nasi przodkowie dbali o tradycje [wideo, zdjęcia]

Regionalne przysmaki i folklor na Jarmarku Biskupim. „Nasi przodkowie dbali o tradycje” [wideo, zdjęcia]

2024-07-14, 18:03
JuraPark w Solcu świętuje 20. urodziny Byliśmy na miejscu ze słoniem SPiKerem [zdjęcia, aktualizacja]

JuraPark w Solcu świętuje 20. urodziny! Byliśmy na miejscu ze słoniem SPiKerem [zdjęcia, aktualizacja]

2024-07-13, 18:00
Pozyskali 100 kg słodkiego nektaru. Miodobranie na dachu Urzędu Marszałkowskiego [wideo]

Pozyskali 100 kg słodkiego nektaru. Miodobranie na dachu Urzędu Marszałkowskiego [wideo]

2024-07-12, 14:48
Konkurs Nie ma wakacji bez aplikacji: pytaliśmy o Fundację Piękniejszego Świata w Skłudzewie

Konkurs „Nie ma wakacji bez aplikacji”: pytaliśmy o Fundację Piękniejszego Świata w Skłudzewie

2024-07-11, 15:00
Profilaktyka jest kluczem, również u dzieci. Badania USG w Koronowie [zdjęcia, wideo]

Profilaktyka jest kluczem, również u dzieci. Badania USG w Koronowie [zdjęcia, wideo]

2024-07-10, 20:46
Konkurs Nie ma wakacji bez aplikacji: pytaliśmy o wieżę w Fojutowie i akwedukt

Konkurs „Nie ma wakacji bez aplikacji”: pytaliśmy o wieżę w Fojutowie i akwedukt

2024-07-10, 15:00
Lepiej niż woda w upały nawadnia... mleko. Dietetyczka radzi, co jeść i pić przy tropikalnej pogodzie

Lepiej niż woda w upały nawadnia... mleko. Dietetyczka radzi, co jeść i pić przy tropikalnej pogodzie

2024-07-10, 08:48
Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności

Zamieszczone na stronach internetowych www.radiopik.pl materiały sygnowane skrótem „PAP” stanowią element Serwisów Informacyjnych PAP, będących bazą danych, których producentem i wydawcą jest Polska Agencja Prasowa S.A. z siedzibą w Warszawie. Chronione są one przepisami ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych oraz ustawy z dnia 27 lipca 2001 r. o ochronie baz danych. Powyższe materiały wykorzystywane są przez Polskie Radio Regionalną Rozgłośnię w Bydgoszczy „Polskie Radio Pomorza i Kujaw” S.A. na podstawie stosownej umowy licencyjnej. Jakiekolwiek wykorzystywanie przedmiotowych materiałów przez użytkowników Portalu, poza przewidzianymi przez przepisy prawa wyjątkami, w szczególności dozwolonym użytkiem osobistym, jest zabronione. PAP S.A. zastrzega, iż dalsze rozpowszechnianie materiałów, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt. b) ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, jest zabronione.

Rozumiem i wchodzę na stronę