Zobacz także
Agnieszka Siejka - nowa podróżniczka w naszym programie.
I to podróżniczka, która uwielbia nowe jedzenie. Z podróży przywozi smaki, zapachy, przepisy oraz wiedzę o tradycjach kulinarnych, tym wszystkim podzieli… Czytaj dalej »
Tim Tam - czekoladowe ciasteczka.
Tim Tam - nazwę wymyśliło dziecko, są w Australii bardzo popularne, i jak wszystkie słodycze z tego kraju niezwykle słodkie. Czytaj dalej »
Lamingtony i ciasteczka Anzac z Australii.
Jedne przypominają kostkę kokosową, drugie mają związek z wojskiem. Czytaj dalej »
Australia na słodko.
Pavlova - torcik bezowy prosto z Australii, z bitą śmietaną i owocami koniecznie kwaśnymi. Składniki na średnią porcję: 6 białek 300 g cukru 1 łyżeczka… Czytaj dalej »
Australia - Burger XXL
Burger XXL - wołowina i jajko sadzone. Czytaj dalej »
Australia - czyli krokodyle na talerzu.
Kuchnia dla turystów w Australii : oryginalna i różnorodna. Czytaj dalej »
A u nas ciągle wakacje. We wrześniu i w październiku rozmawiamy o kuchni z Australii.
Tosty, frytki i burgery to podstawa kuchni w Australii. Kto je kangury i krokodyle? Turyści. Opowiada Radosław Kożuszek, który w Australii spędził trzy… Czytaj dalej »
Soljanka - chłopska zupa na naszym stole.
Przepyszna zupa z trzech rodzajów mięs i ogórków kiszonych, ale nie jest to ogórkowa. Łączy w sobie wiele smaków. Czytaj dalej »
Uwaga na owoce.
Fruktoza - na ten cukier radzimy uważać. Wakacyjne podróże kuszą egzotycznymi owocami ale trzeba zachować umiar - ostrzega Katarzyna Matella. Czytaj dalej »
Zimne i dietetyczne desery.
Ptasie mleczko nie musi być kaloryczne. Wystarczy, że przeygotujemy je sami. Dziś proponujemy zimne desery na lato - przyda się wiec półka w lodówce. … Czytaj dalej »
pod adresami:
"Miłego dnia"
Polskie Radio PiK,
ul.Gdańska 48,
85-006 Bydgoszcz
e-mail: magazyn(at)radiopik.pl