Grudzień należy do karpia.
Jakiego karpia kupić ? Żywego czy już ubitego?
Anielskie skrzydełka, tej nazwy nie znałam. Ale dobrze oddaje charakter tego przysmaku. Są lekkie, delikatne, kruche i nie można im się oprzeć. Wyrób wymaga… Czytaj dalej »
W czasie ostatków w Polsce sprzedaje się około 200 milionów pączków. Wartość energetyczna pączka (60g) wynosi około 226 kcal. Ale nie warto przejmować… Czytaj dalej »
Dokarmianie nie może zaszkodzić ptakom i zwierzętom zimujacym w Polsce. Potrzebna nam będzie profesjonalna karma oraz wiedza, kogo i czym karmić. Tego dowiemy… Czytaj dalej »
Wiewiórki tak jak ptaki potrzebują zimą naszej pomocy. Teoretycznie robią sobie zapasy na zimę, jednak w praktyce okazuje się, że nie pamiętają co, gdzie… Czytaj dalej »
Kolejna garść cennych informacji jak i czym dokarmiać ptaki. Sikory, wróbe, zięby - jak je odróżnić i czym nakarmić. Nie każdy ptaszek zadowoli się… Czytaj dalej »
Chleb i słonina - unikajmy tych produktów w zimowych stołówkach dla ptaków. Są szkodliwe. Ale zaplanujmy też lokalizację naszej jadłodajni. Karmnika nie… Czytaj dalej »
Zapowiadana akcja dokarmiania zwierząt zimujących u nas ruszyła w Kuchni PiK-a. Mamy dla państwa kilka cennych rad, ale też profesjonalną karmę do wygrania… Czytaj dalej »
Słodkie jabłka z miodem, granaty i ryba w Izraelu. Mortadela i kawałki kury z solą w Wietnamie - takie menu obowiązuje w Nowym Roku. Nie wszystko jednak tak… Czytaj dalej »
Chińczycy muszą na swój Nowy Rok poczekać, ale my już sprawdziliśmy jakie potrawy gwarantują im pomyślność. Może sprawdzą się także u nas? Przydadzą… Czytaj dalej »
Dwa najbliższe odcinku Kuchni PiK-a spędzimy przy świątecznym stole. Posłuchamy opowieści o pierniku, nie tylko toruńskim. Radosław Kożuszek poda nam… Czytaj dalej »