Zobacz także
6 września 2022
Wrzesień, niemal u progu jesieni. Mamy zatem sezon na paprykę. W „Kuchni PiK-a” o właściwościach papryki i możliwościach jej wykorzystania mówi ze… Czytaj dalej »
21 czerwca 2022
W „Kuchni PiK-a” tym razem sprawdziliśmy, skąd na polskich stołach wzięły się kebaby. Posłuchajmy, co na ten temat przygotował Radosław Kożuszek! Czytaj dalej »
14 czerwca 2022
18 czerwca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Sushi, dlatego tym razem z Radosławem Kożuszkiem w „Kuchni PiK-a” sprawdziliśmy, skąd wzięła się ta potrawa… Czytaj dalej »
7 czerwca 2022
12 czerwca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Falafela. Skąd pojawił się ten przysmak u nas i jaka jest jego historia? O tym opowiada Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »
31 maja 2022
Zapewne w niejednej kuchni króluje teraz sezonowa zupa botwinka, dlatego historię tego przysmaku przybliża nam w „Kuchni PiK-a” Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »
24 maja 2022
Światowy Dzień Hamburgera - to święto obchodzimy 28 maja. W „Kuchni PiK-a” sprawdzamy skąd pochodzi ten przysmak i czym różni się polski hamburger… Czytaj dalej »
17 maja 2022
21 maja obchodzimy Międzynarodowy Dzień Herbaty. Jaka jest jej historia i jakie legendy są związane z tym napojem? Opowiada Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »
10 maja 2022
13 maja świętujemy Międzynarodowy Dzień Hummusu. Ta potrawa podbiła serca i żołądki na całym świecie, zwłaszcza wegetarian i wegan. Nic dziwnego, bo… Czytaj dalej »
3 maja 2022
Majówka, to oczywiście od lat inauguracja grillowego sezonu. Także nieprzypadkowo wczoraj (2 maja) obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Grilla. W Kuchni PiK-a… Czytaj dalej »
26 kwietnia 2022
Ogólnopolskie Święto Kaszanki już 1 maja, czyli sezon na grilla zaczynamy! O kaszankowym przysmaku opowiada Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »