Zobacz także
Lody proteinowe.
Lody proteinowe czyli dużo białka mało tłuszczu. A do tego sami możemy skomponować sobie smak. No i zabawa rodzinna w kuchni gwarantowana. Jedna z propozycji:… Czytaj dalej »
Słodycze na Dzień Dziecka
Dla małych coś zdrowego, dla dużych dzieci - słodyczne sprzed lat. W naszym menu królują : czekolada, bezy i owsiane ciasteczka. Czytaj dalej »
Zupa szparagowa Katarzyny Matelli.
Składniaki 1 litr wody 250 g świeżych szparagów 10 g masła 200 g filetu z piersi kurczaka 10 g kaszy manny 1/2 pęczka świeżego koperku 100 g jogurtu naturalnego… Czytaj dalej »
Zupa Malezyjska
Po kalorycznym grillowym menu, w maju zajadamy się zupami. Dziś zupa malezyjska. Nie jest wymagająca, ale ważne aby wszystkie potrzebne do niej produkty… Czytaj dalej »
Były kiełbasy - czas na mięsa i marynaty.
Tym razem polecamy marynowane mięsa. Zawsze warto przygotować je wcześniej aby "przeszły" przyprawami i zapachami. Czytaj dalej »
Zasady zdrowego grillowania.
Ma być smacznie, przyjemnie i zdrowo. Dziś porozmawiamy o zasadach grilowania, aby z czasem obiad w plenerze nam nie zaszkodził. Radosław Kożuszek opowiada… Czytaj dalej »
Grill pilnie potrzebny.
Nie czekamy na długi weekend majowy. Ostatnia bardzo ciepła sobota przyspieszyła zapewne w niejednym domu decyzję o wyjęciu grilla z piwnicy albu zakupie… Czytaj dalej »
Faszerowane jaja i jajecznica z łososiem.
To nasze propozycje na święteczne śniadania. W książce Katarzyny Matelii "Body Logistic System" jest ich dużo więcej. Polecamy więc te lekturę. A dwa… Czytaj dalej »
Jajko - symbol świąt Wielkanocnych na naszym stole.
Sałatki, kanapki, zapiekane, faszerowane, gotowane, smażone - kompozycje z jajkiem mogą być dowolne. Katarzyna Matella ma na nie kilkanaście sposobów. Ale… Czytaj dalej »
pod adresami:
"Miłego dnia"
Polskie Radio PiK,
ul.Gdańska 48,
85-006 Bydgoszcz
e-mail: magazyn(at)radiopik.pl