Zobacz także
31 grudnia 2023
W ostatnim w 2023 roku odcinku radiowego cyklu „Kuchnia Regionu”, kilka specjałów serwowanych w trakcie tegorocznych spotkań według listy produktów tradycyjnych… Czytaj dalej »
3 grudnia 2023
W pierwszą niedzielę grudnia, w radiowym cyklu kulinarnym „Kuchnia Regionu” odwiedzamy piekarnię Murmiłło w Bydgoszczy, w której ofecie odnajdujemy chleb… Czytaj dalej »
5 listopada 2023
W pierwszą niedzielę listopada, zbliżając się do akcji pod hasłem „Kujawsko-Pomorska gęsina na świętego Marcina”, proponujemy Państwu oczywiście… Czytaj dalej »
29 października 2023
W ostatnią niedzielę października, w radiowym cyklu „Kuchnia Regionu” odwiedzamy MANUFAKTURĘ BRZAD, czyli gospodarstwo sadownicze, które prowadzą Ilona… Czytaj dalej »
15 października 2023
Pączki ziemniaczano-dyniowe przygotowywane są wyłącznie z produktów naturalnego pochodzenia, bez dodatków i ulepszaczy. Te gwarantują pączkom niepowtarzalny… Czytaj dalej »
24 września 2023
Z końcem września w naszym cyklu „Kuchnia Regionu” polecamy „Marmoladę z buraków cukrowych”, dość charakterystyczną dla Kujaw i Pomorza, których… Czytaj dalej »
10 września 2023
Tuż po dorocznym „Święcie Śliwki” w Strzelcach Dolnych w naszym cyklu „Kuchnia Regionu” polecamy „Powidła śliwkowe z Doliny Dolnej Wisły”. Wytwarzane… Czytaj dalej »
27 sierpnia 2023
W ostatnią niedzielę sierpnia br. w naszym cyklu „Kuchnia Regionu” ponownie pomysł na zaprawy, które przydadzą się na zimę. Tym razem polecamy gruszki… Czytaj dalej »
13 sierpnia 2023
Bardzo istotne miejsce w regionalnej ofercie kuchni Kujaw i Pomorza zawsze zajmowała dynia. Kujawiacy często nazywali ją „banią”. Jej jesienne zbiory w… Czytaj dalej »
„Kuchnia Regionu”
Iwona Muszytowska-Rzeszotek