23 kwietnia 2023

W ostatnim w 2023 roku odcinku radiowego cyklu „Kuchnia Regionu”, kilka specjałów serwowanych w trakcie tegorocznych spotkań według listy produktów tradycyjnych… Czytaj dalej »
Trzecia niedziela grudnia, za tydzień Wigilia Bożego Narodzenia. W radiowym cyklu kulinarnym „Kuchnia Regionu” pora rozejrzeć się za karpiem. Ponoć najlepszy… Czytaj dalej »
W pierwszą niedzielę grudnia, w radiowym cyklu kulinarnym „Kuchnia Regionu” odwiedzamy piekarnię Murmiłło w Bydgoszczy, w której ofecie odnajdujemy chleb… Czytaj dalej »
W pierwszą niedzielę listopada, zbliżając się do akcji pod hasłem „Kujawsko-Pomorska gęsina na świętego Marcina”, proponujemy Państwu oczywiście… Czytaj dalej »
W ostatnią niedzielę października, w radiowym cyklu „Kuchnia Regionu” odwiedzamy MANUFAKTURĘ BRZAD, czyli gospodarstwo sadownicze, które prowadzą Ilona… Czytaj dalej »
Pączki ziemniaczano-dyniowe przygotowywane są wyłącznie z produktów naturalnego pochodzenia, bez dodatków i ulepszaczy. Te gwarantują pączkom niepowtarzalny… Czytaj dalej »
Z końcem września w naszym cyklu „Kuchnia Regionu” polecamy „Marmoladę z buraków cukrowych”, dość charakterystyczną dla Kujaw i Pomorza, których… Czytaj dalej »
Tuż po dorocznym „Święcie Śliwki” w Strzelcach Dolnych w naszym cyklu „Kuchnia Regionu” polecamy „Powidła śliwkowe z Doliny Dolnej Wisły”. Wytwarzane… Czytaj dalej »
W ostatnią niedzielę sierpnia br. w naszym cyklu „Kuchnia Regionu” ponownie pomysł na zaprawy, które przydadzą się na zimę. Tym razem polecamy gruszki… Czytaj dalej »