2023-03-12
17 kwietnia 2022
2022-04-17
„W naszym gospodarstwie od zawsze wytwarzało się sery, masło i inne produkt z mleka, jednak na pewien czas zaniechaliśmy przetwórstwa na własne potrzeby i odstawiliśmy mleko do skupu. Nasze plany potrzebowały dojrzeć jak ser… aby rozpocząć na nowo pielgrzymkę. Uświadomiliśmy sobie jak ważne jest dla zdrowia spożywanie naturalnej żywności” – mówi Pani Marlena Janik.
3 kwietnia 2022
2022-04-08
„Widząc jak nasze zboża doceniane są przez polskich i zagraniczny odbiorców przetwórców zdecydowaliśmy się na samodzielne przetwarzanie a także na skrócenie drogi od pola do stołu. Od roku 2015 mielimy własne zboża w wybudowanym niewielkim młynie żarnowym” - mówi Kazimierz Jachymski.
Zobacz także
Co drugą niedzielę miesiąca
w audycji „Rodzinny PiKnik”
ok. godz. 15:30
„Kuchnia Regionu”
„Kuchnia Regionu”
zaprasza
Iwona Muszytowska-Rzeszotek
Iwona Muszytowska-Rzeszotek
Gorąco polecamy!