Wyszukiwarka
Znalezione informacje z "kiełbasa"
Smakołyki na Wielkanoc. Gotujemy? Kupujemy! Na jarmarku w Toruniu [zdjęcia]
2022-04-12Baranki z masła, biała kiełbasa, babki i mazurki - podczas wielkanocnego śniadania nie może ich zabraknąć. W smakołyki prosto od lokalnych producentów można zaopatrzyć się podczas jarmarku przed Urzędem Marszałkowskim w najbliższą… Czytaj dalej »
Tysiąc śniadań wielkanocnych trafiło do seniorów w Grudziądzu
2020-04-11Akcję sfinansował Urząd Miasta, a do drzwi mieszkańców zapukali wolontariusze. W paczkach znalazły się m.in. żurek, pasztet i biała kiełbasa. Czytaj dalej »
W Grudziądzu dowiozą seniorom świąteczne śniadanie. Pomysł godny naśladowania!
2020-04-08Będzie prawdziwy żur, biała kiełbasa i jajka. To najważniejsze składniki wielkanocnego śniadania dla grudziadzkich seniorów. Miasto przygotuje 1000 takich porcji i rozwiezie je do domów potrzebujących. Czytaj dalej »
Metka bawarska i kiełbasa polska w folii z groźnymi bakteriami!
2019-05-29Wędliny z toksyczną wkładką pochodzą z zakładu mięsnego w Miedznie koło Osia, w powiecie świeckim. Skażone produkty są właśnie wycofywane ze sklepów. Beata Bielecka kierownik sekcji żywności i żywienia z inspekcji sanitarnej… Czytaj dalej »
Ekstraliga żużlowa – Get Well Toruń skompletował skład na nowy sezon
2018-11-09Startujący w ekstralidze żużlowej Get Well Toruń zakończył budowę składu na sezon 2019. Ostatnimi zawodnikami, którzy dołączyli do „Aniołów” są Norbert Kościuch oraz młodzieżowcy Maksymilian Bogdanowicz i Kamil Kiełb… Czytaj dalej »
Grudziądzcy działacze SLD o pomyśle lokalizacji bazy wojsk USA w Grudziądzu
2018-06-20- Stala brygada wojsk USA w Polsce, a tym bardziej w Grudziądzu, to zwykła kiełbasa wyborcza - mówią grudziądzcy politycy Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Czytaj dalej »
Kuchnia PiK-a
2013-11-10„Kuchnia PiK-a” to cotygodniowy magazyn pełen kulinarnych doznań - smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych. W „Kuchni PiK-a” gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już… Czytaj dalej »
Kuchnia PiK-a
2013-11-10„Kuchnia PiK-a” to cotygodniowy magazyn pełen kulinarnych doznań - smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych. W „Kuchni PiK-a” gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już… Czytaj dalej »
Kuchnia PiK-a
2013-11-10„Kuchnia PiK-a” to cotygodniowy magazyn pełen kulinarnych doznań - smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych. W „Kuchni PiK-a” gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już… Czytaj dalej »
Bydgoski Frymark w klubie "Mózg"
2014-03-16Chleby pieczone na zakwasie, soki, syropy, domowe wypieki - w tym również pokazy kulinarne i degustacje. O godz. 11.00 w bydgoskim klubie 'Mózg' ruszył w niedzielę kolejny Frymark. Czytaj dalej »