Wyszukiwarka
Znalezione informacje z "Kulin"
8 nowych członków Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
2014-01-24Ośmiu producentów, restauratorów i handlowców z województwa pomorskiego otrzymało certyfikaty Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Obecnie do sieci należy ponad 50 podmiotów - poinformował pomorski urząd mars… Czytaj dalej »
Kuchnia PiK-a - czyli Pieprz i Kartofle
2013-11-10Kuchnia PiK-a egzotycznie ale nie tylko. W każdy poniedziałek o godz. 14.45, Iwona Muszytowska-Rzeszotek zaprasza na geografię kulinarnych doznań. Smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych. Gośćmi naszego cyklu… Czytaj dalej »
Kuchnia PiK-a
2013-11-10„Kuchnia PiK-a” to cotygodniowy magazyn pełen kulinarnych doznań - smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych. W „Kuchni PiK-a” gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już… Czytaj dalej »
Gęsinowy szlak województwa kujawsko-pomorskiego
2013-11-2817 restauracji z regionu stworzyło pierwszy w Polsce Gęsinowy Szlak Kulinarny. W bydgoskim Hotelu pod Orłem przyznane zostały certyfikaty. Czytaj dalej »
Wojewódzkie Młodzieżowe Spotkania Żywieniowe w Bydgoszczy
2013-11-19Można jeść smacznie i zdrowo - przekonują o tym uczestnicy Wojewódzkich Młodzieżowych Spotkań Żywieniowych. Czytaj dalej »
Masło i roladki najlepsze
2013-11-14Znamy laureatów konkursu Najlepszy Produkt Pomorza i Kujaw 2013. W nagrodę w przyszłym roku zaprezentują się na targach Grüne Woche w Berlinie. Czytaj dalej »
Festiwal Gęsiny w Przysieku
2013-11-10Konkursy, warsztaty, dyskusje i pokazy kulinarne z gęsią w roli głównej. W Przysieku pod Toruniem trwa Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny. Czytaj dalej »
Turniej kulinarny w Chrystkowie
2013-11-08W zabytkowych chatach pomennonickich młodzież ze szkół gastronomicznych z województwa kujawsko-pomorskiego bierze udział w turnieju kulinarnym. Czytaj dalej »
Weekend pod znakiem gęsiny
2013-11-07Pokazy i porady kulinarne, a także wielka degustacja. W piątek rusza piąta odsłona akcji 'Gęsina na świętego Marcina'. Czytaj dalej »