Wyszukiwarka
Znalezione informacje z "14 września"
Reparacje wojenne: Sejm wzywa Niemcy do wzięcia odpowiedzialności za swoje czyny
2022-09-14„Państwo polskie nigdy nie zrzekło się roszczeń wobec państwa niemieckiego; Sejm RP wzywa rząd Niemiec do przyjęcia odpowiedzialności politycznej, historycznej, prawnej oraz finansowej za wszystkie skutki spowodowane w wyniku rozpętania… Czytaj dalej »
Wypalenie zawodowe to coś więcej niż przemęczenie. Czym właściwie jest?
2022-09-14Cierpienie fizyczne i psychiczne, apatia i brak chęci do pracy - to mogą być objawy wypalenia zawodowego. 14 września obchodzimy Dzień Walki z Wypaleniem Zawodowym, ale czy tak naprawdę wiemy, jak z nim walczyć? Czytaj dalej »
W życiu, w literaturze, w muzyce...
2020-01-01W pierwszej części program propaguje wiedzę o języku polskim, kulturze słowa i komunikacji językowej. Zaproszeni do studia językoznawcy radzą jak mówić i pisać poprawnie oraz rozwiązywać problemy językowe. Goście audycji odpowiadają… Czytaj dalej »
Codzienny felieton poranny
2019-07-14Od poniedziałku do piątku w paśmie porannym Polskiego Radia PiK aktualne wydarzenia komentowali : prof. Radosław Sojak - socjolog (poniedziałki) prof. Rafał Toczko - literaturoznawca (wtorki) prof. Janusz Sytnik-Czetwertyński… Czytaj dalej »
Studencka wymiana doświadczeń. Politechnika Bydgoska gospodarzem międzynarodowej konferencji
2022-08-24Politechnika Bydgoska im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich zorganizuje międzynarodową konferencję naukową realizowaną w ramach projektu „EcoSET. Ecology, Science, Education and Technology. Umiędzynarodowienie Politechniki Bydgoskiej w… Czytaj dalej »
Co powinno dziać się w Centrum Kultury Fordon? Niebawem konsultacje społeczne
2022-08-17Bydgoszczanie będą mogli wypowiedzieć się na temat pomysłu na adaptację budynku i działanie Centrum Kultury Fordon. Od 24 sierpnia do 14 września potrwają internetowe konsultacje społeczne w tej sprawie. Chodzi o obiekt przy ul… Czytaj dalej »
Kuchnia PiK-a
2013-11-10„Kuchnia PiK-a” to cotygodniowy magazyn pełen kulinarnych doznań - smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych. W „Kuchni PiK-a” gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już… Czytaj dalej »