Zobacz także
26 marca 2024
Łatwe siniaczenie, osłabienie kości jak również całego organizmu, w obrazie USG powiększona śledziona mogą wskazywać na rzadką chorobę Gauchera. O… Czytaj dalej »
25 marca 2024
Choroba Gauchera należy do tych ultra-rzadkich i trudnych do zdiagnozowania. Ujawnia się w różnym wieku, choć jest genetyczna. O tym mówi endokrynolog i… Czytaj dalej »
22 marca 2024
Czy rodzice powinni się godzić na nietypowe zachcianki kulinarne maluchów? Dlaczego warto zadbać o kulturę podawania do stołu? O tym mówi neurologopeda… Czytaj dalej »
21 marca 2024
Jak zdrowo jeść? Jak wychować dziecko, które nie będzie grymasić w porze posiłku? O tym mówi neurologopeda i terapeuta żywieniowy Natalia Górka-Pik. Czytaj dalej »
20 marca 2024
Skłonność do wybrzydzania nie jest cechą każdego „Tadka-Niejadka”. Odmowa jedzenia może wiązać się czasami z problemami ze zdrowiem dziecka. Rodzice… Czytaj dalej »
19 marca 2024
Niechęć dziecka do jedzenia może być trudna do zrozumienia przez dorosłych, a jednak powinniśmy się postarać. Zajmowanie uwagi dziecka bajką lub inne… Czytaj dalej »
18 marca 2024
Dzieci, które w przeszłości zmuszane były do jedzenia, mogą mierzyć się z negatywnymi skutkami pozakulinarnymi. O tym mówi neurologopeda i terapeuta żywieniowy… Czytaj dalej »
15 marca 2024
Nakarmić „Tadka-Niejadka” to często spore wyzwanie i chwytanie się desperackich sposobów. A jednak to dorośli uczą dzieci podejścia do żywienia. O… Czytaj dalej »
14 marca 2024
Neofobia żywieniowa to naturalny etap rozwojowy u maluchów. Gorzej gdy przekształca się w wybiórczość pokarmową. Na czym polega to zjawisko? O tym mówi… Czytaj dalej »
13 marca 2024
Kulinarne wymagania naszych pociech mogą być naprawdę frustrujące. Skąd się biorą? Czy powinniśmy je traktować jako przejaw rozkapryszenia? Co to jest… Czytaj dalej »