Zobacz także
18 marca 2024
Dzieci, które w przeszłości zmuszane były do jedzenia, mogą mierzyć się z negatywnymi skutkami pozakulinarnymi. O tym mówi neurologopeda i terapeuta żywieniowy… Czytaj dalej »
15 marca 2024
Nakarmić „Tadka-Niejadka” to często spore wyzwanie i chwytanie się desperackich sposobów. A jednak to dorośli uczą dzieci podejścia do żywienia. O… Czytaj dalej »
14 marca 2024
Neofobia żywieniowa to naturalny etap rozwojowy u maluchów. Gorzej gdy przekształca się w wybiórczość pokarmową. Na czym polega to zjawisko? O tym mówi… Czytaj dalej »
13 marca 2024
Kulinarne wymagania naszych pociech mogą być naprawdę frustrujące. Skąd się biorą? Czy powinniśmy je traktować jako przejaw rozkapryszenia? Co to jest… Czytaj dalej »
12 marca 2024
Kulinarne upodobania kształtują się już w łonie matki, zatem tzw. grymaszenie kilkulatka może wynikać z czystej genetyki. O tym mówi neurologopeda i terapeuta… Czytaj dalej »
11 marca 2024
Pobranie szpiku kostnego kojarzy się przerażająco. Czy jednak ten zabieg jest skomplikowany i bolesny? Istnieją dwie metody pobrania szpiku. O nich mówi Natalia… Czytaj dalej »
8 marca 2024
Dać szansę na zdrowie dla 41-leniej pani Kamili. Chora na ostrą białaczkę limfoblastyczną szpiku kostnego kobieta, żona i matka poszukuje dawcy szpiku kostnego… Czytaj dalej »
7 marca 2024
Wypełnienia ubytków zębów nie załatwiają problemu na zawsze. Powinniśmy je również wymieniać. Dlaczego i jak często? O tym mówi stomatolog, dr Agnieszka… Czytaj dalej »
6 marca 2024
Nawracające afty, czyli bolesne nadżerki w jamie ustnej potrafią uprzykrzyć codzienność. Jak z nimi walczyć? O tym mówi stomatolog, dr Agnieszka Lasku… Czytaj dalej »
5 marca 2024
Małe, a jednak bardzo bolesne i niekiedy odbierają radość ze spożywania posiłków. Mowa o aftach. Co to takiego? O tym mówi stomatolog, dr Agnieszka La… Czytaj dalej »