Zobacz także
15 kwietnia 2025
Na szczęście za oknem coraz częściej gości słońce. Co za tym idzie, chętniej sięgamy po tropikalne potrawy. Radosław Kożuszek zaproponował, żeby zerknąć… Czytaj dalej »
8 kwietnia 2025
Ile musimy czekać na wiosenną pogodę, która nie schowa się po kilku dniach? Na szczęście przy pomocy dań z całego świata możemy zaserwować sobie pyszne… Czytaj dalej »
25 marca 2025 – Medfouna
W chłodne dni mamy ochotę zjeść coś ciepłego i aromatycznego, chwilami chcemy sięgnąć po coś ostrego, mięsnego i mącznego. Bardzo często myślimy… Czytaj dalej »
18 marca 2025 – Pastilla
O ile w naszym kraju jest dość zimno, to w łatwy sposób możemy wprowadzić odrobinę słońca do naszej kuchni. Radosław Kożuszek zerknął dziś do marokańskich… Czytaj dalej »
11 marca 2025 – zupa Hariri
Harira to narodowa marokańska zupa, która jest pełna smaku. Pod koniec lata mamy prawdziwy wysyp owoców i warzyw. Podpowiadaliśmy, jak ją przygotować. Materiał… Czytaj dalej »
4 marca 2025
Co można, a wręcz wypada zjeść przed Wielkim Postem? Z pomocą przychodzi Radosław Kożuszek, który podzielił się przepisem na tradycyjnego śledzika… Czytaj dalej »
25 lutego 2025 (powtórka) – pączki kujawskie
Wielkimi krokami zbliża się tłusty czwartek! Dlatego temat mógł być tylko jeden – pączki kujawskie, które są niepowtarzalne w skali kraju. Wyróżniają… Czytaj dalej »
18 lutego 2025 (powtórka) – pierogi Dim Sum
Polska słynie z pierogów, jednak tym razem Radosław Kożuszek zajął się egzotyczną odmianą tego dania. Malutkie pierożki Dim Sum to lekka przekąska pochodząca… Czytaj dalej »
11 lutego 2025 – zupa chorizo
W „Kuchni PiK-a” jak zwykle pachnąco i smacznie. Radosław Kożuszek proponuje zupę z „chorizo” – kiełbasą popularną w kuchni hiszpańskiej. Czy… Czytaj dalej »
4 lutego 2025 – Chaczapuri
Chaczapuri zdobywa popularność w naszym kraju. To za sprawą gruzińskich i ukraińskich piekarni. Co chowa się za tą nazwą? O tym opowiadał Radosław K… Czytaj dalej »