Zobacz także
11 kwietnia 2025
Rozmawiamy o akceptacji, której gdzieś w głębi duszy każdy oczekuje. Nie tylko w gronie znajomych, rodziny czy w pracy, ale również tej wirtualnej przy… Czytaj dalej »
10 kwietnia 2025
Czy fast foody wcale nie są tak niezdrowe, jak je opisują? Przy okazji podpowiadamy pomysł na biznes. Mówimy także o zdrowych nawykach żywieniowych, które… Czytaj dalej »
9 kwietnia 2025 (powtórka)
Zaglądamy w karty historii. Okazuje się, że - zamiast arystokracji i szlachty - w przytłaczającej większości nasi przodkowie to chłopi. Co z tego wynika?… Czytaj dalej »
8 kwietnia 2025
Reguły konwersacyjne – brzmi poważnie i tajemniczo. Wypracował je brytyjski filozof języka Paul Grice. Czym one są, jaki mają cel i w czym mają pomóc?… Czytaj dalej »
7 kwietnia 2025
Co oznacza dziś bycie profesjonalistą? Czym jest profesjonalizm i czy on wystarcza, by być dobrym pracownikiem? O to pytaliśmy dr Joannę Rajang, psychologa… Czytaj dalej »
4 kwietnia 2025
Komunikowanie na odległość (przez telefon, czy komunikatory) na pewno jest łatwiejsze. Jednak w wielu aspektach odbiega od bezpośredniej rozmowy w cztery… Czytaj dalej »
3 kwietnia 2025
Kupując warzywa czy owoce kierujemy się ich wyglądem, ceną, rzadko zwracając uwagę na jakość. Sezon letni przed nami, więc może warto pomyśleć o własnych… Czytaj dalej »
2 kwietnia 2025
Teoria dotycząca płaskiej ziemi zdobywa coraz więcej zwolenników, głównie za sprawą Internetu. Dlaczego tak się dzieje? Nawet badacze są w stanie popierać… Czytaj dalej »
1 kwietnia 2025 (powtórka)
Słowo "hejt" pochodzi od angielskiego "hate", czyli nienawidzić. z dr Miłoszem Kłobukowskim rozmawiamy o hejcie i jego konsekwencjach. Zwróciliśmy uwagę… Czytaj dalej »
31 marca 2025 (powtórka)
Życie jest najcenniejszą wartością. Pytanie, czy mamy tego świadomość? Ludzie mają różne podejście do tej sprawy. Okazuje się, że dopiero w obliczu… Czytaj dalej »