Zobacz także
11 lutego 2025
W „Kuchni PiK-a” jak zwykle pachnąco i smacznie. Radosław Kożuszek proponuje „chorizo” zupę z kiełbasy popularną w kuchni hiszpańskiej. Czy jednak… Czytaj dalej »
4 lutego 2025
Chaczapuri zdobywa popularność w naszym kraju. To za sprawą gruzińskich i ukraińskich piekarni. Co chowa się za tą nazwą? O tym opowiadał Radosław K… Czytaj dalej »
28 stycznia 2025
W zimowej oprawie szukamy skojarzeń z latem, nawet wśród potraw. A może bakłażan? Co można z niego zrobić? Choćby popularne w gruzińskiej kuchni badridżani… Czytaj dalej »
21 stycznia 2025
Co zjeść, gdy za oknem chłód? Zamiast dań mięsnych tłustych czy słodkich, można sięgnąć po ziołowe ciasto pchali, które wbrew nazwie nie ma nic wspólnego… Czytaj dalej »
14 stycznia 2025
Niemal na półmetku stycznia, czyli w oprawie chłodu, chętnie szukamy orientalnych smaków. Można przyrządzić coś, co kojarzy się z polskimi klopsikami… Czytaj dalej »
31 grudnia 2024
Jak kulinarnie przywitać 2025 rok? W zależności od regionu świata, robi się to na inny sposób. Czym się różni sylwestrowa uczta w Hiszpanii od tej w Niemczech… Czytaj dalej »
24 grudnia 2024
W Wigilijnej odsłonie audycji przypominaliśmy o karpiu, który stał się symbolem świątecznych potraw. Choć nie był pierwszy wyborem w polskich kuchniach… Czytaj dalej »
17 grudnia 2024
Nie ma nic lepszego na chłodne wieczory od deserów. Ciasta z bakaliami, orzechami i kremami, maja samych zwolenników. W te kryteria idealnie wpisuje się znane… Czytaj dalej »
10 grudnia 2024
Zimą szukamy okazji do ogrzania i decydujemy się na bardziej kaloryczne i słodkie potrawy. Idealnie do tego pasuje gęś, ale jak ją przygotować? Radosław… Czytaj dalej »
3 grudnia 2024
Polska słynie z pierogów, jednak tym razem Radosław Kożuszek zajął się egzotyczną odmianą tego dania. Malutkie pierożki Dim Sum to lekka przekąska pochodząca… Czytaj dalej »