Zobacz także
17 grudnia 2024
Nie ma nic lepszego na chłodne wieczory od deserów. Ciasta z bakaliami, orzechami i kremami, maja samych zwolenników. W te kryteria idealnie wpisuje się znane… Czytaj dalej »
10 grudnia 2024
Zimą szukamy okazji do ogrzania i decydujemy się na bardziej kaloryczne i słodkie potrawy. Idealnie do tego pasuje gęś, ale jak ją przygotować? Radosław… Czytaj dalej »
3 grudnia 2024
Polska słynie z pierogów, jednak tym razem Radosław Kożuszek zajął się egzotyczną odmianą tego dania. Malutkie pierożki Dim Sum to lekka przekąska pochodząca… Czytaj dalej »
19 listopada 2024
Tym razem na stole w środku polskiej jesieni postawić możemy pyszną potrawę z Ameryki Południowej. Sałatkę czy surówkę Curtido z Salwadoru podaje się… Czytaj dalej »
12 listopada 2024
Jednym z jesiennych symboli w naszym regionie jest dynia, którą przyrządza się na różne sposoby. W „Kuchni PiK-a” Radosław Kożuszek proponuje pyszną… Czytaj dalej »
5 listopada 2024
Listopad dzisiaj tonie we mgle, a w „Kuchni PiK-a” jak zwykle pachnąco i smacznie. Radosław Kożuszek proponuje „chorizo” zupę z kiełbasy popularną… Czytaj dalej »
29 października 2024
Za oknem robi się coraz chłodniej, więc warto się ogrzać. Tym razem Radosław Kożuszek proponuje potrawę z kuchni etiopskiej. Czym jest sos shiro i jak… Czytaj dalej »
15 października 2024 (powtórka) – Chaczapuri
Chaczapuri zdobywa popularność w naszym kraju. To za sprawą gruzińskich i ukraińskich piekarni. Co chowa się za tą nazwą? O tym opowiadał Radosław K… Czytaj dalej »
8 października 2024 – bogracz ze Słowenii
Jesień oznacza bogactwo grzybów i warzyw. Bardzo popularnym daniem o tej porze roku na Bałkanach, w Czechach i na Słowacji jest bogracz. Z języka węgierskiego… Czytaj dalej »
1 października 2024 – grzybowa zupa juha ze Słowenii
Mamy jesień, jest wilgotno i dość ciepło. To sprzyja grzybom , które pojawiają się w naszych lasach, ale i na naszych ogródkach. W zależności od gatunku… Czytaj dalej »