Zobacz także
30 kwietnia 2024 - Churrasco
Gotują Iwona Muszytowska-Rzeszotek i Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »
23 kwietnia 2024 - Nasi goreng
Ta tajemnicza potrawa rodem z Indonezji, to nic innego jak ryż smażony z dodatkiem jajek i krewetek. Zamiast krewetek można użyć kurczaka lub tofu. Podaje… Czytaj dalej »
16 kwietnia 2024 - Dal z Indii
Przygotowała Iwona Muszytowska-Rzeszotek. Czytaj dalej »
9 kwietnia 2024 - Shoarma
Shoarma to najzwyklejszy kabab, czyli skrawki mięsa odkrawane z obracającego się pionowego rożna. Podsmaża się je na patelni z papryką, pieczarkami, cebulą… Czytaj dalej »
2 kwietnia 2024 - Quesadilla
A właściwie meksykańska quesadilla na wiosnę. Co to jest i czym to się je wyjaśniają Radosław Kożuszek i Iwona Muszytowska-Rzeszotek. Czytaj dalej »
26 marca 2024 - Tort pasqualina na święta
W kuchnia PiK-a już od tygodnia świątecznie. Proponujemy tradycyjne potrawy naszych sąsiadów. Dziś Włochy a przy okazji danie które nawiązuję do obchodzonego… Czytaj dalej »
19 marca 2024 - Wielkanoc po Grecku
Grecka Wielkanoc nazywa się Pascha. Jak my Grecy przygotowują pisanki. W Wielki Czwartek cała rodzina siada wspólnie do dekorowania jajek. Wszystkie są czerwone… Czytaj dalej »
12 marca 2024 - Chuda jewa
W najnowszej „Kuchni PiK-a” Radosław Kożuszek postanowił odwiedzić Śląsk Cieszyński. Jedną z najpopularniejszych potraw w tym regionie jest Chuda Jewa… Czytaj dalej »
5 marca 2024 - Lachmadżun
Na lachmadżun, zwaną też turecką, arabską lub ormiańską pizzą z grilla, zaprasza Iwona Muszytowska-Rzeszotek. Czytaj dalej »
20 lutego 2024 - Charcho
Danie kuchni gruzińskiej przygotowała Iwona Muszytowska-Rzeszotek. Czytaj dalej »