Zobacz także
6 czerwca 2023 - Czulen
Czulent, to przysmak kuchni żydowskiej. Na tropie smaków polsko-żydowskich jest Radosław Kożuszek. Przygotowała Iwona Muszytowska-Rzeszotek. Czytaj dalej »
30 maja 2023 - Psiocha
Potrawa o nazwie PSIOCHA. Co to jest wyjaśnia Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »
23 maja 2023 - Fefernuchy
Na stole „Kuchni PiK-a” tym razem pojawiły się... FEFERNUCHY! Cóż to takiego? Odpowiedzi na to pytanie udziela nam niezastąpiony Radosław Kożuszek!… Czytaj dalej »
16 maja 2023 - Eki
Kolejny przysmak o oryginalnej nazwie. Ponownie wybieramy się na Śląsk gdzie dobrze znane są "Eki". Co to jest za potrawa? O tym Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »
9 maja 2023 - Wodzianka
Wodzianka jest najprostszą potrawą na świecie. Jaki przysmak kryje się pod tą nazwą? Opowiada Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »
2 maja 2023 - Chuda Jewa
W poszukiwaniu kolejnego smaku odwiedzamy Śląsk Cieszyński. A tutaj jedą z najpopularniejszych potraw jest Chuda Jewa - tradycyjna tutaj zupa, w której odnajdujemy… Czytaj dalej »
18 kwietnia 2023 - Fuczki
Dziś w poszukiwaniu oryginalnych nazw potraw wybieramy się w góry skąd pochodzą Fuczki. Co to jest ? Wyjaśnia Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »
11 kwietnia 2023
W poszukiwaniu dań o oryginalnych nazwach sięgamy po zupę RAMEN. Zaprasza Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »
4 kwietnia 2023
W poszukiwaniu potraw o dziwnych nazwach docieramy do Wietnamu, gdzie bardzo popularny jest przysmak o nazwie PHO (czyt. FO) Co to jest? Opowiada Radosław Ko… Czytaj dalej »
28 marca 2023
Typowo zimowe danie prosto z gór o wdzięcznej nazwie FIZIOŁY. Co to jest? Opowiada Radosław Kożuszek Czytaj dalej »