Zobacz także
11 stycznia 2022
Radosław Kożuszek opowiada o tym jak na polski stół trafił gulasz. Czytaj dalej »
3 stycznia 2022
Tegoroczna Kuchnia PiK-a będzie pełna smaków ale też historii. Dziś Radosław Kożuszek opowiada o przeszłości kotleta schabowego. Czytaj dalej »
28 grudnia 2021
Dziś dwie ostatnie potrawy z listy produktów regionalnych ale wyjątkowe bo nie tylko zimowe ale przede wszystkim zapewniające nam w przyszłym roku szczęście… Czytaj dalej »
21 grudnia 2021
Dziś w Kuchni PiK-a z Radosławem Kożuszkiem zasiadamy do wigilijnego stołu. Czytaj dalej »
7 grudnia 2021
Pierogi w naszym regionie zagościły tak naprawdę dość niedawno – po I wojnie światowej. Na przestrzeni tego stulecia mieszkańcy Kujaw i Pomorza opracowali… Czytaj dalej »
30 listopada 2021
Z listy produktów regionalnych Radosław Kożuszek wybrał czerwoną szmurowaną kapustę. Jak się ją robi? Czytaj dalej »
23 listopada 2021
Była gęsina, była kaczka, czas na zająca, ale fałszywego. Jaki przysmak wpisany na listę produktów regionalnych kryje się pod tą nazwą? O tym opowiada… Czytaj dalej »
16 listopada 2021
Najbardziej znana kaczka, to Kaczka Dziwaczka z wiersza Jana Brzechwy. Tą się jednak nie najemy, dlatego w kuchni PiK-a sięgamy po listę produktów regionalnych… Czytaj dalej »
9 listopada 2021
Gęsina na św. Marcina to już niedługo, bo w najbliższy czwartek. Ta tradycja od kilku lat popularyzowana jest także w kujawsko-pomorskim. Gęsina wpisana… Czytaj dalej »
2 listopada 2021
Jesień, to czas kiedy na wielu stołach króluje gęsina. Przed nami święto św. Marcina, które właśnie z gęsiną nierozerwalnie jest związane. Od kilku… Czytaj dalej »