Zobacz także
12 listopada 2024
Jednym z jesiennych symboli w naszym regionie jest dynia, którą przyrządza się na różne sposoby. W „Kuchni PiK-a” Radosław Kożuszek proponuje pyszną… Czytaj dalej »
5 listopada 2024
Listopad dzisiaj tonie we mgle, a w „Kuchni PiK-a” jak zwykle pachnąco i smacznie. Radosław Kożuszek proponuje „chorizo” zupę z kiełbasy popularną… Czytaj dalej »
29 października 2024
Za oknem robi się coraz chłodniej, więc warto się ogrzać. Tym razem Radosław Kożuszek proponuje potrawę z kuchni etiopskiej. Czym jest sos shiro i jak… Czytaj dalej »
15 października 2024 (powtórka) – Chaczapuri
Chaczapuri zdobywa popularność w naszym kraju. To za sprawą gruzińskich i ukraińskich piekarni. Co chowa się za tą nazwą? O tym opowiadał Radosław K… Czytaj dalej »
8 października 2024 – bogracz ze Słowenii
Jesień oznacza bogactwo grzybów i warzyw. Bardzo popularnym daniem o tej porze roku na Bałkanach, w Czechach i na Słowacji jest bogracz. Z języka węgierskiego… Czytaj dalej »
1 października 2024 – grzybowa zupa juha ze Słowenii
Mamy jesień, jest wilgotno i dość ciepło. To sprzyja grzybom , które pojawiają się w naszych lasach, ale i na naszych ogródkach. W zależności od gatunku… Czytaj dalej »
24 września 2024 – Kurczak w curry z Indii
Robi się coraz chłodniej, więc warto się rozgrzać, nawet w kuchni. Idealnym rozwiązaniem, ale wciąż o niższej kaloryczności jest hinduski kurczak w curry… Czytaj dalej »
17 września 2024 – zupa z Indii
Polska jest absolutnym liderem w Europie, jeśli chodzi o liczbę zup w krajowej kuchni. Dlatego trzeba wybrać się na inny kontynent. W Indiach najpopularniejsze… Czytaj dalej »
10 września 2024 – zupa Harira
Harira to narodowa marokańska zupa, która jest pełna smaku. Pod koniec lata mamy prawdziwy wysyp owoców i warzyw. Podpowiadaliśmy, jak ją przygotować. Materiał… Czytaj dalej »
3 września 2024
Korzystając z wrześniowego wysypu warzyw możemy przygotować marokański gulasz, który występuje w wersjach z baraniny lub kurczaka. Skupmy się na dostępnym… Czytaj dalej »