Zobacz także
18 marca 2025 – Pastilla
O ile w naszym kraju jest dość zimno, to w łatwy sposób możemy wprowadzić odrobinę słońca do naszej kuchni. Radosław Kożuszek zerknął dziś do marokańskich… Czytaj dalej »
11 marca 2025 – zupa Hariri
Harira to narodowa marokańska zupa, która jest pełna smaku. Pod koniec lata mamy prawdziwy wysyp owoców i warzyw. Podpowiadaliśmy, jak ją przygotować. Materiał… Czytaj dalej »
4 marca 2025
Co można, a wręcz wypada zjeść przed Wielkim Postem? Z pomocą przychodzi Radosław Kożuszek, który podzielił się przepisem na tradycyjnego śledzika… Czytaj dalej »
25 lutego 2025 (powtórka) – pączki kujawskie
Wielkimi krokami zbliża się tłusty czwartek! Dlatego temat mógł być tylko jeden – pączki kujawskie, które są niepowtarzalne w skali kraju. Wyróżniają… Czytaj dalej »
18 lutego 2025 (powtórka) – pierogi Dim Sum
Polska słynie z pierogów, jednak tym razem Radosław Kożuszek zajął się egzotyczną odmianą tego dania. Malutkie pierożki Dim Sum to lekka przekąska pochodząca… Czytaj dalej »
11 lutego 2025 – zupa chorizo
W „Kuchni PiK-a” jak zwykle pachnąco i smacznie. Radosław Kożuszek proponuje zupę z „chorizo” – kiełbasą popularną w kuchni hiszpańskiej. Czy… Czytaj dalej »
4 lutego 2025 – Chaczapuri
Chaczapuri zdobywa popularność w naszym kraju. To za sprawą gruzińskich i ukraińskich piekarni. Co chowa się za tą nazwą? O tym opowiadał Radosław K… Czytaj dalej »
28 stycznia 2025 – Badridżani
W zimowej oprawie szukamy skojarzeń z latem, nawet wśród potraw. A może bakłażan? Co można z niego zrobić? Choćby popularne w gruzińskiej kuchni badridżani… Czytaj dalej »
21 stycznia 2025 – ciasto Pchali z Gruzji
Co zjeść, gdy za oknem chłód? Zamiast dań mięsnych tłustych czy słodkich, można sięgnąć po ziołowe ciasto pchali, które wbrew nazwie nie ma nic wspólnego… Czytaj dalej »
14 stycznia 2025 – kotleciki Bún Chả
Niemal na półmetku stycznia, czyli w oprawie chłodu, chętnie szukamy orientalnych smaków. Można przyrządzić coś, co kojarzy się z polskimi klopsikami… Czytaj dalej »