Nuty i minuty 2:00 - 6:00

Od wtorku do soboty; o 5:40 kolejny odcinek powieści.

Zawsze Dzień Dobry 6:05 - 8:30

W programie: najświeższe informacje z Kujaw i Pomorza, co pół godziny najważniejsze doniesienia z regionu, kraju i świata; serwisy sportowe (7:05, 8:05), serwisy drogowe (6:45, 7:15, 7:45), tematy, które warto wyjaśnić, opinie mieszkańców, rekomendacje, propozycje kulturalne, ciekawostki, nagrody w i dużo muzyki na dobry początek dnia.

Rozmowa Dnia 8:30 - 8:40

Co się dzieje z bydgoskimi mostami? Uniwersytecki, Pomorski a teraz Bernardyński są uszkodzone. Czy konstrukcje, które mają często ponad pół wieku trzeba wyburzyć czy też można je remontować? O to, o 8:30, w Rozmowie Dnia Polskiego Radia PiK, Maciej Wilkowski zapyta dra Łukasza Mrozika z Wydziału Budownictwa, Architektury i Inżynierii Środowiska Politechniki Bydgoskiej. Na adres rozmowadnia@radiopik.pl można przesłać swoje pytanie.

PiKtogramy 9:05 - 12:00

Radzimy, jak żyć zdrowo i szczęśliwie, w jaki sposób bezpiecznie korzystać z social mediów, serwujemy przepisy kulinarne. Tylko u nas znajdziecie porady psychologa i coacha, opowieści filozoficzne oraz coś dla właścicieli psów, a także miłośników biegania. O 11:40 kolejny odcinek powieści.

Puls Regionu 12:00 - 12:10

Najważniejsze doniesienia z kraju i regionu.

Dyżur eksperta 12:15 - 13:00

Sezon grzybobrania przed nami. Sanepid apeluje: -Zbieraj grzyby do koszyków lub pojemników przepuszczających powietrze. -Zbieraj wyłącznie wyrośnięte grzyby. -Nigdy nie zbieraj grzybów, które rosną w rowach, na skraju lasu oraz w okolicach skupisk odpadów. -Nie zbieraj i nie niszcz grzybów trujących. Wiele z tych gatunków jest pod ochroną i stanowi część ekosystemu. -A jeśli masz wątpliwości, czy grzyb jest trujący czy jadalny, nie ryzykuj! Skorzystaj z bezpłatnej porady w stacjach sanitarno-epidemiologicznych. W Dyżurze eksperta o bezpiecznym grzybobraniu rozmawiać będziemy z fachowcami - klasyfikatorami grzybów z Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Bydgoszczy. Dzwonić można pod numer tel. 52 345 50 90.

Od ucha do ucha 13:05 - 15:00

Ciekawostki, newsy ze świata znanych i lubianych, sportowe fakty, najważniejsze wydarzenia w regionie, informacje, konkursy z nagrodami, dużo dobrej muzyki, ale przede wszystkim UŚMIECH! I to od ucha do ucha!

Popołudnie z nami 15:05 - 16:30

Reporterskie podsumowanie dnia oraz dyskusja z udziałem Słuchaczy i Internautów.

Popołudnie z Reportażem 16:30 - 17:00

Jesteśmy w Wami codziennie, dzielimy z Wami śmiech i łzy. Towarzyszymy w sukcesach i porażkach. Opowiadamy o świecie, czasami zagadkowym, bywa że ponurym, ale zawsze frapującym. A w każdy poniedziałek prezentujemy reportaże z różnych zakątków Polski. Jesteśmy z Wami i dla Was, dlatego zawsze po audycji czekamy na Wasze maile i telefony. Dzwońcie i piszcie. Jeśli zaprosicie nas do siebie, stawimy się na 100%.

Puls Regionu 17:00 - 17:07

Najważniejsze doniesienia z kraju i regionu.

W dobrym tonie 17:07 - 18:00

Ambitna i oryginalna muzyka niemieszcząca się w modnych trendach, która wprowadzi słuchacza w inny, zapomniany, lepszy świat... Bieżące informacje muzyczne, wydarzenia kulturalne, recenzje i premiery.

Muzyka i sport 18:05 - 21:00

W piątek siatkarze BKS-u Visła Proline Bydgoszcz po raz pierwszy zaprezentują się przed własną publicznością w nowym sezonie 1. Ligi. Bydgoszczanie staną przed trudnym zadaniem, gdyż zmierzą się z finalistą poprzednich rozgrywek – BBTS-em Bielsko-Biała. Bydgoska drużyna już w swoim pierwszym spotkaniu pokazała, że stać ją na walkę z faworyzowanymi rywalami. Czy tym razem BKS przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę? Przekonamy się w audycji „Muzyka i sport”.

Salon klasyczny 21:06 - 22:00

W Salonie Klasycznym powrócimy do środowego koncertu 62. Bydgoskiego Festiwalu Muzycznego - Bibobit/Osiecka. Dyrygentki Chóru Kameralnego Akademii Muzycznej pochwalą się nagrodami z hiszpańskiego konkursu. Anna Tarnowska z bydgoskiego MCKu zapowie kolejne wydarzenia w ramach cyklu koncertów "Próba dźwięku" i zaprosimy na koncerty w ramach Muzyki w Zamku Niebios w Młynach Rothera i na Rapsodię Pałucką w Cukrowni Żnin.