Zobacz także
26 września 2023 - Enchilada
To przepyszne i bardzo sycące danie z Meksyku. Idealne na obiad i na spotkania ze znajomymi. Czytaj dalej »
19 września 2023
Keselica. Zupę o takiej nazwie możemy spotkać na Dolnym Śląsku, zwłaszcza na terenach zasiedlonych przez Łemków. To smaczna zupa o kwaśnym posmaku, która… Czytaj dalej »
12 września 2023
Mozgoł. Cóż to takiego? To wysoce kaloryczne danie polskie wywodzące się ze Śląska. Osobno gotowane ziemniaki i kiszoną kapustę duka się w jednym naczyniu… Czytaj dalej »
5 września 2023
Ratatouille. Cóż to takiego? To wywodząca się z Nicei potrawa, której popularność można przyrównać do polskich pierogów czy bigosu. Przyrządza się… Czytaj dalej »
20 czerwca 2023
Letnia kuchnia w upały? Co zjeść? Chłodnik? Tak, ale może warto posmakować gazpacho, hiszpańskiej zupy z Andaluzji. To pyszny i orzeźwiający chłodnik… Czytaj dalej »
13 czerwca 2023 - Solianka
Co się kryje pod nazwą solianka. To pomidorowo-ogórkowy przysmak, a z czego się składa i jak się go przyrządza, mówi Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »
6 czerwca 2023 - Czulen
Czulent, to przysmak kuchni żydowskiej. Na tropie smaków polsko-żydowskich jest Radosław Kożuszek. Przygotowała Iwona Muszytowska-Rzeszotek. Czytaj dalej »
30 maja 2023 - Psiocha
Potrawa o nazwie PSIOCHA. Co to jest wyjaśnia Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »
23 maja 2023 - Fefernuchy
Na stole „Kuchni PiK-a” tym razem pojawiły się... FEFERNUCHY! Cóż to takiego? Odpowiedzi na to pytanie udziela nam niezastąpiony Radosław Kożuszek!… Czytaj dalej »
16 maja 2023 - Eki
Kolejny przysmak o oryginalnej nazwie. Ponownie wybieramy się na Śląsk gdzie dobrze znane są "Eki". Co to jest za potrawa? O tym Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »