Zobacz także
31 maja 2022
Zapewne w niejednej kuchni króluje teraz sezonowa zupa botwinka, dlatego historię tego przysmaku przybliża nam w „Kuchni PiK-a” Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »
24 maja 2022
Światowy Dzień Hamburgera - to święto obchodzimy 28 maja. W „Kuchni PiK-a” sprawdzamy skąd pochodzi ten przysmak i czym różni się polski hamburger… Czytaj dalej »
17 maja 2022
21 maja obchodzimy Międzynarodowy Dzień Herbaty. Jaka jest jej historia i jakie legendy są związane z tym napojem? Opowiada Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »
10 maja 2022
13 maja świętujemy Międzynarodowy Dzień Hummusu. Ta potrawa podbiła serca i żołądki na całym świecie, zwłaszcza wegetarian i wegan. Nic dziwnego, bo… Czytaj dalej »
3 maja 2022
Majówka, to oczywiście od lat inauguracja grillowego sezonu. Także nieprzypadkowo wczoraj (2 maja) obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Grilla. W Kuchni PiK-a… Czytaj dalej »
26 kwietnia 2022
Ogólnopolskie Święto Kaszanki już 1 maja, czyli sezon na grilla zaczynamy! O kaszankowym przysmaku opowiada Radosław Kożuszek. Czytaj dalej »
19 kwietnia 2022
Radosław Kożuszek przybliża historię klopsa, klopsików i pulpetów. Czytaj dalej »
12 kwietnia 2022
Wielkanoc bez sałatki jarzynowej? Niemożliwe! Ale czy jest to polski przysmak? Odpowiedzi na to pytanie poszukaliśmy w „Kuchni PiK-a” z Radosławem Kożuszkiem… Czytaj dalej »
5 kwietnia 2022
W „Kuchni PiK-a” tym razem przyglądamy się potrawie, która nierozerwalnie związana jest ze stołem wielkanocnym: pasztetowi. Skąd pochodzi? Jaka jest… Czytaj dalej »
29 marca 2022
Już jutro obchodzimy Dzień Muffinka! To małe ciastko niezwykle popularne jest także w Polsce. W „Kuchni PiK-a” jego historię przedstawi Radosław Kożuszek… Czytaj dalej »