Zimne i dietetyczne desery.
Ptasie mleczko Katarzyny Matelli.
Składniki:
200 g półtłustego serka homogenizowanego
200 g kefiru
50 g brzoskwini
20 g jogurtu naturalnego bez cukru
30 g żelatyny do deserów i mięs
słodzik
Przygotowanie:
I to podróżniczka, która uwielbia nowe jedzenie. Z podróży przywozi smaki, zapachy, przepisy oraz wiedzę o tradycjach kulinarnych, tym wszystkim podzieli… Czytaj dalej »
Tim Tam - nazwę wymyśliło dziecko, są w Australii bardzo popularne, i jak wszystkie słodycze z tego kraju niezwykle słodkie. Czytaj dalej »
Jedne przypominają kostkę kokosową, drugie mają związek z wojskiem. Czytaj dalej »
Pavlova - torcik bezowy prosto z Australii, z bitą śmietaną i owocami koniecznie kwaśnymi. Składniki na średnią porcję: 6 białek 300 g cukru 1 łyżeczka… Czytaj dalej »
Burger XXL - wołowina i jajko sadzone. Czytaj dalej »
Kuchnia dla turystów w Australii : oryginalna i różnorodna. Czytaj dalej »
Tosty, frytki i burgery to podstawa kuchni w Australii. Kto je kangury i krokodyle? Turyści. Opowiada Radosław Kożuszek, który w Australii spędził trzy… Czytaj dalej »
Przepyszna zupa z trzech rodzajów mięs i ogórków kiszonych, ale nie jest to ogórkowa. Łączy w sobie wiele smaków. Czytaj dalej »
Fruktoza - na ten cukier radzimy uważać. Wakacyjne podróże kuszą egzotycznymi owocami ale trzeba zachować umiar - ostrzega Katarzyna Matella. Czytaj dalej »
Lody proteinowe czyli dużo białka mało tłuszczu. A do tego sami możemy skomponować sobie smak. No i zabawa rodzinna w kuchni gwarantowana. Jedna z propozycji:… Czytaj dalej »